Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τ-σόρρυ...

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε αγνώριστη στο "Γ.Καραϊσκάκης". Όπως αγνώριστη παρουσιάζεται και στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το γεγονός, όμως, αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της UEFA οι παίκτες του Μίτσελ έτρεξαν συνολικά 7 (!) χιλιόμετρα παραπάνω από το μέσο όρο τους στη φάση των ομίλων και 4,5 χλμ. παραπάνω από αυτούς των "κόκκινων διαβόλων" στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σημαντικότατος παράγοντας, για να ρίξεις στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Αγγλίας.


"Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός" ακούγεται αριστερά και δεξιά. Σαφώς. Νικώντας σε ματς νοκ-αουτ 2-0 στην έδρα σου αυτομάτως αποκτάς σημαντικότατο πλεονέκτημα για πρόκριση. Όχι όμως έχοντας ένα "δεύτερο" ημίχρονο στο Θέατρο των Ονείρων. Αν παίκτες και τεχνική ηγεσία νομίζουν πως βρίσκονται ήδη στους "8" ας αναθεωρήσουν. Τα πρώτα ματς των νοκ-αουτ αγώνων κανείς δεν τα θυμάται. Εκείνο που μένει στο τέλος είναι η ρεβάνς και μόνο. Εκεί πανηγυρίζεις, εκεί στεναχωριέσαι.

 Η διαχείριση του αποτελέσματος είναι δύσκολη αν δεν έχεις και την ανάλογη εμπειρία και σ' αυτό τον τομέα υπερτερεί η ομάδα του Μόγες. Που όσο ...τσολιάς κι αν φαίνεται χρήζει σεβασμό και προσοχή απ' τους αντιπάλους. Κι αυτός και η ομάδα του. Γι' αυτό αν θέλει ο Ολυμπιακός να προκριθεί, σημειώνοντας παράλληλα, την πιο σημαντική επιτυχία στην ιστορία του ένα πράγμα οφείλει να κάνει. Να χαμηλώσει το κεφάλι και να καταβάλλει όση προσπάθεια κατέβαλε στον Πειραιά κι ακόμη παραπάνω. Γιατί το ματς στο "νησί" θα έχει ακόμη περισσότερο τρέξιμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: